Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشست افتتاحیه «چهارمین جشنواره بین‌المللی قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه‌های علمیه» با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان دارالقرآن و مرکز خدمات حوزه‌های علمیه کشور با حضور حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام سید جمال‌الدین میرمحمدی رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه، حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام مهدی اخوان صباغ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، حجت‌الاسلام رضا عزت زمانی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام سید حمید فقیهی مدیرکل امور فرهنگی مرکز خدمات حوزه‌های علمیه و جمعی از مدیران سازمان تبلیغات اسلامی در سالن اجتماعات ساختمان شهید شیرازی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام محمد قمی در برنامه افتتاحیه چهارمین جشنواره بین‌المللی قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه‌های علمیه گفت: بسیار خرسندم که توفیق خادمی طلاب و اهالی تبلیغ دین را بر عهده‌دارم و هم‌زمانی افتتاحیه جشنواره قرآنی با نخستین روز از محرم را نشانه توجه سید الشهدا به این جشنواره می‌دانم و امیدوارم این نوع حرکت‌ها منشأ خیروبرکت باشد.

وی ادامه داد: توقع این است که در هر تحول و تغییری شاهد یک گام روبه‌جلو برای خیزش تمدنی بیش‌ازپیش باشیم این در حالی است که پتانسیل طلاب در عرصه‌های تبلیغ مغفول واقع‌شده است که امیدواریم در دوره جدید مرکز خدمات حوزه‌های علمیه؛ توفیق خدمت بیشتر به طلاب را داشته باشیم.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: معتقدم که مظلوم‌ترین قشر مرتبط با طلاب، خانواده‌های آنان هستند که امیدواریم باهمت شما و اتفاقات بابرکتی همچون جشنواره قرآنی، مجال بیشتری برای فعالیت این خانواده‌ها فراهم شود.

وی تأکید کرد: ما آماده هم‌افزایی برای افزایش توانمندی‌های طلاب در مسیر خدمت‌رسانی به دین و اسلام راداریم و تلاش می‌کنیم سهمی در گره‌گشایی مشکلات طلاب و خانواده‌های آنان داشته باشیم.

حجت‌الاسلام قمی، فعالیت‌های خانواده‌های طلاب مکمل حرکت روحانیون دانست و گفت: از منظر تبلیغ دین، نقش همسران و فرزندان طلاب حائز اهمیت خواهد بود.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پایان اذعان داشت: اگر همسران و فرزندان طلاب تقویت شوند بی‌شک شاهد حرکت تبلیغی قدرتمندی در کشور خواهیم بود و آنانند که بهترین فرصت تبلیغ اسلام ناب را فراهم خواهند کرد.

از ظرفیت طلاب و خانواده‌های آنان نباید غافل شد

حجت‌الاسلام مهدی اخوان صباغ «رئیس سازمان دارالقرآن الکریم» هم در این برنامه؛ برگزاری چهارمین جشنواره قرآن و عترت مرکز خدمات حوزه‌های علمیه را بر اساس تفاهم‌نامه سال ۹۸ سازمان دارالقرآن با مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه ذکر کرد و گفت: امیدواریم این نوع فعالیت‌ها بتواند در توسعه و تعمیق فرهنگ قرآنی در کشور مثمر ثمر باشد.

وی بابیان اینکه ظرفیت طلاب و خانواده‌های آنان ظرفیت خوبی است که نباید از آن غفلت شود گفت: با توجه به اینکه خانواده‌های طلاب در مناطق مختلف کشور زندگی می‌کنند لذا قادرند در جهت تبلیغ دین و اسلام ناب نقش‌آفرینی مطلوبی داشته باشند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم خدمت به طلاب و خانواده‌های آنان را، در راستای حرکت تبلیغی کشور برشمرد که باید حمایت شوند.

روحانیون خط مقدم، سبک زندگی در خانواده محسوب می‌شوند

حجت‌الاسلام سید جمال‌الدین میرمحمدی «رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه» هم بابیان اینکه ما در حوزه حمایت طلاب و خانواده‌های آنان بنای تصدی‌گری نداریم و باید این کار به اهل‌فن واگذار شود که مقدمات آن در حوزه‌های سخت و نرم‌افزاری فراهم‌شده است گفت: می‌خواهیم بحث قرآن را به سازمان دارالقرآن واگذار کنیم چراکه بهترین مجموعه مرتبط با قرآن در کشور سازمان تبلیغات و سازمان دارالقرآن است این در حالی است که خودمان نیز از آن پشتیبانی خواهیم کرد و ضمن اینکه انتظار فعالیت به‌روزی را از سازمان دارالقرآن در این زمینه‌داریم اما نگاهمان هم یک نگاه خروجی محور خواهد بود.

وی با تأکید براینکه ما از سازمان دارالقرآن در خصوص واگذاری مسائل قرآنی مطالبه خواهیم کرد یادآور شد: انتظار یک حرکت جدید و انقلابی و متناسب با رهنمودهای رهبری را از سازمان دارالقرآن خواهیم داشت.

حجت‌الاسلام سید حمید فقیهی «مدیرکل امور فرهنگی مرکز خدمات حوزه‌های علمیه» هم در این برنامه بابیان اینکه روحانیون خط مقدم، سبک زندگی در خانواده محسوب می‌شوند و ما در مرکز خدمات حوزه علمیه یک سند راهبردی فرهنگی تنظیم کردیم گفت: آسیب‌های خانواده‌های طلاب در این سند راهبردی شناسایی‌شده و برنامه ده‌ساله‌ای نیز برای این امر در نظر گرفته‌شده است.

وی بابیان اینکه در جشنواره قرآن و عترت سال گذشته ۱۷ هزار نفر از طلاب و خانواده‌های آنان شرکت داشتند و امسال امیدواریم این عدد به ۳۰ هزار نفر افزایش یابد اظهار داشت: ما در جشنواره امسال قصد ورود حرفه‌ای‌ها را نداریم که جایزه‌ای بگیرند و بروند بلکه تلاش کردیم تا بچه‌ها برای حضور در این جشنواره تشویق بشوند چراکه برنامه امسال ما ترویجی است و در مسابقات این جشنواره، بچه‌های ۳ تا ۵ سال، ۵ تا ۷ سال و ۷ تا ۱۳ سال حضور خواهند داشت ضمن اینکه یکی از ویژگی‌های امسال این جشنواره این است که مسابقات ما با آموزش همراه است.

تعامل سازنده قرآنی سازمان تبلیغات با حوزه‌های علمیه کشور

حجت‌الاسلام احسان اعلامیان «مدیرکل معیشت و توانمندسازی مرکز خدمات حوزه‌های علمیه» نیز در این برنامه گفت: معتقدم مظلومیت خانواده طلاب بیشتر از خود طلاب است و تاکنون کمتر به خانواده‌های این عزیزان توجه شده است این در حالی است که این خانواده‌ها می‌توانند نقش مؤثری در ترویج دین و قرآن در میان جامعه داشته باشند و باید از این پتانسیل استفاده کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که شاهد حرکت‌های بیشتر قرآنی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی با همکاری حوزه‌های علمیه کشور باشیم.

در پایان نیز مراسم رونمایی این جشنواره نیز برگزار شد.

کد خبر 5278390 سمانه نوری زاده قصری

منبع: مهر

کلیدواژه: حوزه علمیه حوزه های علمیه سازمان دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات اسلامی حجت الاسلام محمد قمی فعالیت های قرآنی محرم 1400 حسینیه مهر امام حسین ع ماه محرم قرآن فعالیت های قرآنی قرآن کریم هیئات عاشورا سازمان تبلیغات اسلامی هیات مذهبی کربلا انقلاب اسلامی ایران حوزه علمیه مرکز خدمات حوزه های علمیه سازمان تبلیغات اسلامی سازمان دارالقرآن حجت الاسلام سید جشنواره قرآن رئیس سازمان قرآن و عترت تبلیغ دین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۵۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطابق با سیره امام صادق(ع) نهی از منکر باید همراه با محبت باشد

خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه: فردا ۲۵ شوال سالروز شهادت صادق آل محمد (ص) رییس مذهب شیعه جعفری است. امام صادق (علیه السلام) در سال ۱۴۸ قمری به دست عوامل منصور دوانقی مسموم شد و بر اثر آن، به شهادت رسید.

برای تبیین سیره تبلیغی امام صادق (ع) باید مقدماتی در خصوص تبلیغ صحیح بیان کرد. تبلیغ به معنای رساندن پیام به فرد یا افراد است. خداوند در آیه ۵۴ سوره نور می‌فرماید: «قُلْ أَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَإِنَّمَا عَلَیْهِ مَا حُمِّلَ وَعَلَیْکُمْ مَا حُمِّلْتُمْ وَإِنْ تُطِیعُوهُ تَهْتَدُوا وَمَا عَلَی الرَّسُولِ إِلَّا الْبَلَاغُ الْمُبِینُ»، همچنین در آیه ۱۸ سوره عنکبوت می‌فرماید: «وَإِنْ تُکَذِّبُوا فَقَدْ کَذَّبَ أُمَمٌ مِنْ قَبْلِکُمْ وَمَا عَلَی الرَّسُولِ إِلَّا الْبَلَاغُ الْمُبِینُ». در هر دو آیه از «الْبَلَاغُ الْمُبِینُ» استفاده شده و اساساً از شئونات رسالت، تبلیغ و رساندن پیام است و این رساندن اینگونه نیست که حرفی روی هوا زده شود، بلکه مقصود آن است که باید پیام بر دل‌ها اثر کند.

تبلیغ، عناصر و مولفه‌هایی دارد. هرکسی که مشغول کار تبلیغی می‌شود در واقع می‌خواهد پیام مهمی را برساند. از جمله عناصر مهم دیگر تبلیغ، پیام رساننده و در وهله بعد کسی است که پیام را دریافت می‌کند.

همچنین شیوه رساندن پیام و اینکه از چه ابزار و شیوه‌ای برای بیان پیام استفاده می‌شود از اهمیت برخوردار است. در تبلیغ رساندن پیام است که اهمیت دارد؛ پس از مقدماتی که به آن اشاره شد به سیره تبلیغی امام صادق (ع) می‌رسیم که درباره تمامی مؤلفه‌های یاد شده می‌توان نظر امام را جویا شد و پیگیری کرد. طبیعتاً الگو قرار دادن آن حضرت تأثیر بسزایی در امر تبلیغ دین دارد.

عمیق بودن و کوتاه بودن پیام اهمیت به سزایی دارد، امام صادق (ع) این مولفه‌ها را در قالب موضوعاتی نظیر امام شناسی، مبارزه با انحرافات و مبارزه با طاغوت و ظلم و ستم، وحدت و برادری، تاکید بر مواسات و حمایت از نیازمندان و بسیاری از امور مهم دیگر بیان می‌فرماید و همه این پیام‌ها موضوعیت دارند، از سوی دیگر مبارزه با غلات را در دستور کار خود قرار می‌دهد، یعنی کسانی که پیام غلط و دروغ را در جامعه می‌پراکنند، افرادی که در امر محبت به اهل بیت (ع) اهل افراط هستند و آنان را در جایگاه خدایی می‌نشانند.

در شرایط امروز ابزارها متفاوت شده و تبلیغ در قالب‌های مختلف از جمله فضای مجازی نمود یافته و با شکل سنتی خود فاصله فراوانی گرفته است، بنابراین مبلغ باید پیام را در روزگار کنونی به بهترین شکل به مخاطب منتقل کند. مبلغ نباید از ناملایمات خسته شود و باید به حرفی که خود می‌زند باور داشته و به آن عمل کند، باید صبور باشد و با سعه صدر به سوالات پاسخ بگوید. این موارد را در بیانات و سیره امام صادق (ع) می‌توان یافت.

مساله دیگری که در مورد مبلغ اهمیت دارد و در سیره امام صادق (ع) به وضوح نمایان است، عامل بودن به آن چیزی است که مبلغ مردم را به آن دعوت می‌کند، به بیان دیگر عالم عامل بودن؛ لذا امام صادق (ع) می‌فرماید: «کونوا دعاة الناس بغیر ألسنتکم» (با غیر زبان‌هایتان مردم را دعوت کنید). این بدان معناست که باید در مقام عمل مردم را دعوت کرد؛ مردم باید مشاهده کنند که مبلغ خود اهل عمل است و به سخنانی که مطرح می‌کند عمل کرده و صرفاً شعار نمی‌دهد. امام صادق (ع) در حدیث دیگری نیز همین مساله را مورد توجه قرار داده و می‌فرماید با عمل خود بدون اینکه سخن بگویید و به صورت خاموش، مردم را به سنت ما اهل بیت دعوت کنید.

«مفضل بن عمر» از شاگردان و اصحاب امام صادق (ع) بود، روزی در خیابان دو نفر را مشاهده کرد بر سر موضوع ارث با یکدیگر دچار اختلاف شده بودند، مفضل این دو را به منزل خود دعوت کرد و پس از حل مشکل آنها و فیصله دادن دعوا با پرداخت ۴۰۰ درهم از جیب خود گفت: این درهم‌ها برای من نیست بلکه از آن امام صادق (ع) است که این مبلغ را نزد من گذاشته است تا با آن مشکلات شیعیان را حل کنم؛ این رویکرد امام در واقع همان اقدام عملی است.

از سوی دیگر مبلغ باید انسان زیرکی باشد و به راحتی دچار فریب نشود. این سیره امام صادق (ع) است، برای مثال در برخورد با ابومسلم، ابوسلمه خلال و بسیاری از موارد دیگر حضرت متوجه شدندکه آنان به دنبال مطامع سیاسی خود هستند و لذا حضرت در زمین این افراد بازی نکردند؛ یک مبلغ نیز باید چنین باشد و با شناخت موقعیت و زمان و مکان سخن بگوید، از سوی دیگر توجه به تبلیغ آشکار و پنهان نیز اهمیت دارد. امام صادق (ع) با توجه به شرایط آن روزگار تبلیغ پنهانی را هم تجربه کردند، همچنین با توجه به موقعیت خاصی که از نزاع میان بنی امیه و عباسیان پیش آمده حوزه علمیه بزرگی را سامان داده و شاگردان متعددی را تربیت کردند؛ همچنین به پرسش‌ها در قالب برگزاری مناظرات پاسخ گفته و با افرادی چون ابن مقفع، سفیان ثوری و … مناطره داشتند.

مطابق با سیره امام صادق (ع) امر به معروف یا نهی از منکر باید همراه با محبت باشد. در دوران زندگی آن امام همام ابوبصیر از یاران نزدیک امام صادق (ع) می‌گفت: مرا همسایه‌ای بود که مرتکب کارهای ناشایست متعدد می‌شد به درخواست خودش حال وی را برای امام بازگو کردم. حضرت فرمود: به او بگو که: «آنچه را که تو بر آن هستی واگذار و من از برای تو بر خدا بهشت را ضامن می‌شوم؛ دَعْ مَا أَنْتَ عَلَیْهِ وَ أَضْمَنَ لَکَ عَلَی اللَّهِ الْجَنَّةَ».

به شقرانی به اعتبار اینکه یکی از اجدادش برده بوده و رسول خدا او را آزاد کرده بود «مولی رسول اللّه» می‌گفتند و این افتخاری برای وی بود. امام با کمال محبت به ایشان فرمود: «کار خوب از هر کسی خوب است، ولی از تو به واسطه انتسابی که با ما داری و تو را وابسته به خاندان رسالت می‌دانند خوب‌تر و زیباتر است. و کار بد از هرکس بد است، ولی از تو به خاطر همین انتساب زشت‌تر و قبیح‌تر است»

نکته دیگر آن است که در امر تبلیغ باید مخاطب شناس باشیم، امام صادق (ع) همواره نسبت به جوانان تاکید داشت و آنان را به کسب معارف دین و دانش اندوزی دعوت می‌کرد. توجه به مخاطبان جوان از جمله مسائلی بود که حضرت به آن توجه داشت؛ همچنین توجه به ظرفیت روحی افراد در انتقال یک پیام، امام صادق (ع) فرمود: کسانی که ایمان کامل‌تری دارند نباید از دیگران بیشتر از ظرفیتشان انتظاری داشته باشند.

اما یکی از مهمترین روش‌ها در سیره تبلیغی امام صادق (ع) آن است که ایشان در لحظات خاص پیام را منتقل می‌کنند؛ برای مثال حضرت در لحظات پایانی عمر مبارک خود، اقوام و نزدیکان را فراخوانده فرمودند: شفاعت ما اهل بیت به کسی نمی‌رسید که نمازش را سبک بشمارد؛ همچنین در باب زمان شناسی می‌توان به بهره‌برداری حضرت از مجلس عزای امام حسین (ع) اشاره داشت، رساندن پیام و بیان مطالب مختلف در ایام حج، بنابراین مکان و زمان اهمیت بسزایی در انتقال پیام دارد. در نهایت باید بر این نکته تأکید کرد که تبلیغ و رساندن پیام عناصری دارد. این عناصر تک تک باید مورد توجه قرار بگیرند تا پیام به درستی منتقل شود، همه این موارد در سیره امام صادق (ع) قابل مشاهده است.

کد خبر 6083774

دیگر خبرها

  • ‌چهارمین همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» در شیراز برگزار می‌شود
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • المپیاد علمی سراسری طلاب حوزه‌های علمیه پاکستان برگزار شد
  • حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است
  • یادواره شهدای طلاب و روحانی زرین دشت برگزار شد
  • مطابق با سیره امام صادق(ع) نهی از منکر باید همراه با محبت باشد
  • تجلیل از طلاب ممتاز و نمونه استان یزد
  • بازدید طلاب حوزه علمیه یاسوج از زندان مرکزی این شهر
  • معرفی برگزیدگان جشنواره رشد در هرمزگان
  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند